27 Kasım 2014 Perşembe

Konsey seçildi, başkanlar görevde

Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenci temsilciliği seçimleri tamamlandı. Seçim sonucunda Öğrenci Konseyi’nin başkanı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Mustafa Yıldız oldu


Öğrenciler bölüm adaylarına 4-6 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş Kampüsü’nde oy verdi. Seçim dokuz fakülte, dört enstitü ve hazırlık okulu kapsamında gerçekleştirildi.

Tanıtım süresi boyunca aday öğrenciler ve destekleyenleri çalışmalar yaparak BAU’lulardan oy istedi. Adaylar afişler asarak, broşürler dağıtarak ve sosyal medyayı kullanarak seçim propagandası yaptı. Üç gün süren seçimlerde bölüm bazında her gün farklı katılım yüzdelerine göre değerlendirme yapıldı. Seçimin ilk günü için yüzde 60 katılım, ikinci günü için yüzde 50 katılım zorunlu tutuldu. Üçüncü gün ise asgari katılım sınırlaması uygulanmaksızın oylar sayıldı. Bölüm başkanlarının belirlenmesinin ardından fakülte başkanları seçildi. Bölüm başkanları kendi fakülteleri için bölüm başkanları arasından fakülte başkanını seçti.

Fakülte, enstitü ve hazırlık okulu başkanlarının oylarının çoğunluğunu alarak Öğrenci Konseyi Başkanı olan Mustafa Yıldız, “Daha İyiye BAU” sloganıyla seçime girmişti. Yıldız, “Seçim maratonunu oy çoğunluğu ile göreve gelerek tamamlamış durumdayız. BAU öğrencisinin sosyal ve akademik alanda daha iyiye ulaşmasına katkı sağlamak amacı ile oluşmuş bir ekibiz. Gönüllülük esası ile günlerce, gecelerce büyük özveri ile çalışan, mutluluğu ve üzüntüyü birlikte yaşayan ve herkese kucak açan kocaman bir aileyiz. BAU için, BAU’lu için hep birlikte daha iyiye yol almaya devam edeceğiz” dedi.

Seçim sonuçlarına göre fakülte başkanları şöyle belirlendi:

Öğrenci Konseyi Başkanı:
Mustafa YILDIZ

İletişim Fakültesi Başkanı:
Mehmet Emre ACAR

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Başkanı: 
Hasan ÇELİK

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Başkanı: 
Mustafa YILDIZ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Başkanı:
Merve UĞUZ

Tıp Fakültesi Başkanı:
Mustafa KARAKUŞ

Hukuk Fakültesi Başkanı:
Hakan Kemal ERDEM

Mimarlık Fakültesi Başkanı:
Mehmet Çağrı AKÇEŞME

Eğitim Bilimleri Fakültesi Başkanı:
Ali Ersin ATAŞ

Sağlık Meslek Yüksekokulu Başkanı:
Jbid ULUK

Meslek Yüksekokulu Başkanı:
Ahmet EKŞİ

Sosyal Bilimleri Enstitüsü Başkanı:
Esra GÜLŞENER

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Başkanı:
Fatma Deniz YALÇIN

Fen Bilimleri Enstitüsü Başkanı:
Mahmut DEMİRTAŞ

Hazırlık Okulu Başkanı:
Duhan YILMAZ



Haber Merkezi 
gazeteyenisayfa@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv