29 Mayıs 2015 Cuma

FTV öğrencisi İlhan'a TRT'den ödül

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon (FTV) Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Abdullah Harun İlhan, TRT'nin Geleceğin İletişimcileri Yarışması Televizyon Yayıncılığı Dalı Müzik Videosu kategorisinde birincilik ödülü aldı. Ödül, eğitim amacıyla öğrencilerin 2014-2015 yıllarında gerçekleştirdiği yapıtlara veriliyor. Birincilik ödülü, Ödül Heykeli ve 3 bin lira olarak belirlenmişti. Ödül alan öğrenciler, 1 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında TRT Eğitim ve Staj Programı'na katılma hakkını da kazandı. İlhan, Making a Man isimli filmini FTV Öğretim Görevlisi Deniz Gürgen'in danışmanlığında midterm projesi olarak hazırlamıştı.

28 Mayıs 2015 Perşembe

20 yıl asılsız haber yaptı iddiası

Kanada'da gazetecilik yapan François Bugingo'un yıllardır asılsız haberler yaptığı iddia edildi. Bir meslektaşının araştırmasının ardından deşifre olduğu belirtilen 41 yaşındaki Bugingo'nun aralarında 98.5 FM, Le Journal de Montreal ve TVA gibi Montreal'deki bir çok medya kuruluşundaki işine son verildi.

İddialara göre, meslektaşı Isabelle Hachey'in bir aylık araştırması sonucu, gazetecinin, Sırbistan ve Irak gibi çatışma bölgelerinde yaptığı özel haberleri ve aralarında Kaddafi ve Kaddafi'nin oğlunun da bulunduğu bir dizi röportajı asılsız çıktı. Hachey, gazetecilik kariyerine Rwanda'da başlayan Bugingo'ın asılsız haberlerine 20 yıldır devam ettiğini belirtti. Bugingo'nun Rwanda, Somali, Irak ve Bosna'da yaptığı haberlerin çalıştığı kurumlar tarafından yeterince sorgulanmadığını ve söz konusu durumun bu sebeple yaşandığını ileri sürdü.

Bugingo, Facebook sayfasında gelişmeleri şaşkınlıkla karşıladığını yazdı. Geçici olarak mesleğini yapmayacağını belirten Bugingo, bu sürede suçlamalara karşılık vermek için hazırlık yapacağını söyledi. (cbc.ca)

Medyada yalan haber yapanlar filmlere de konu olmuştu. Bunlardan biri de Shattered Glass'tı (Billy Ray, 2003).


Arşiv