25 Kasım 2014 Salı

E-postanız sorulunca başınız öne eğilmesin

E-posta adresleri hem iletişim, hem de iş başvuruları açısından kritik bir önem taşıyor. E-postaların “gayri ciddi” olması ya da kolay telaffuz edilememesi kimi zaman ciddi zorluklara yol açabiliyor

“Doğru mail adresi” hem kolay anlatılabilir, hem de akılda kalıcı olmalı. Örnek vermek gerekirse, resmi bir yere ve ya iş başvurusuna bulunulduğunda “crazy_boy@mail.com” gibi bir e-posta adresi, karşı taraf için olumsuz durumlar yaratabilir. Hatta o kişi sadece e-posta adresinin özensizliği yüzünden geri çevrilebilir.

E-posta adresinin iyisi/kötüsü

Takım isimleri, memleket, doğum tarihi, fazla rakam, depresif aşk kelimeleri, üst üste noktalama işaretleri, ünlülerin isimleri gibi unsurları taşıyan e-posta adreslerini başarısız olarak nitelendirebiliriz. Örneğin bir görüşmede tuttuğunuz takımın, memleketinizin ve ya doğum tarihinizin bir yararı olmayacağı gibi zararı da olabilir.

“yusuf_ince_fb-_-@mail.com” ve ya “yusuf_1234-sinoplu_serseri@mail.com” gibi absürd örneklerin yanı sıra “y-u-s-u-f_i-n_c-e@mail.com” gibi örnekler de var. Son örnekteki gibi bir adresi forma doldururken veya telefonda anlatmaya çalışırken yaşanılacak zorluğun yanı sıra yanlış anlaşılma riski de doğuyor.

En iyi e-posta adresi ad ve soyaddan oluşur. En kolay test yöntemi de telefon konuşması esnasında e-posta adresini vermektir. Çok sayıda rakam ve noktalama işaretinin bulunduğu adresleri karşı tarafın anlaması güçleşir. İsim benzerliklerinden ötürü herkesin “adsoyad@mail.com” alma imkanı olmadığından; “yusufince” “inceyusuf” “yusuf.ince” “ince.yusuf” “y.ince” örneklerindeki gibi, farklı seçenekler deneyerek daha güzel ve daha profesyonel gözüken bir e-posta adresine sahip olabiliriz.




Nokia N1’de dağ fare doğurdu



Nokia, bünyesinde bulundurduğu akıllı cihazlar ve servisler birimini Microsoft’a sattıktan sonra, akıllı mobil araçlar pazarına yeni bir cihaz ile geri dönüş yaptı. Nokia`nın Microsoft’a devir sonrasında piyasaya sürdüğü bireysel kullanıcılara yönelik ilk mobil cihaz, “Slush 2014” etkinliğinde tanıtıldı. Android tabletin iPad Mini serisine olan benzerliği büyük tartışma yarattı.

Nokia N1’in kılıfı, Apple’ın Smart Case kılıfının neredeyse birebir aynısı. Konumlandırılan kamerası, buton ve kulaklık girişi ise iPad Mini serisiyle benzerlik taşıyor. Ayrıca hoparlör ızgarası ve “Lightning Port” denen şarj ve veri aktarımı sağlayan kablosu da benzerlik gösteriyor. İkisi de çift taraflı kullanılabiliyor. “iPad Air 2”de kullanılan ve görüntünün daha güzel görünmesini sağlayan lamine ekran teknolojisi Nokia N1’de de görülüyor.

Nokia N1 adındaki Android tablet, 7.9 inç boyutunda ve 2048 x1536 piksel çözünürlüğe sahip. Dört çekirdekli, 64-bit 2.4 İntel Atom Z3580 işlemciye, 2 GB RAM’e, 32 GB dahili hafızaya, 5 megapiksel ön kameraya, 8 megapiksel arka kameraya sahip cihaz 250 dolara satılacak. Nokia N1 ilk olarak Çin’de satışa sunulacak.




Akıllı telefon bağımlıları için yeni bir ürün: NoPhone


Akıllı telefon kullananların sayısı gün geçtikçe artarken teknoloji bağımlılığı da buna paralel olarak daha vahim boyutlara ulaşıyor. Akıllı telefon kullanmanın da bir bağımlılık haline geldiği günümüzde, bu bağımlılıktan kurtulmak için plastikten imal edilmiş “sahte” telefonlar üretildi. Kickstarter üzerinden bağış desteği edinen “NoPhone” projesi mağazalarda sergilenen ve “aptal telefon” diye adlandırılan, vitrinlerde bulunan prototip maketlerden ilham alınarak hayata geçirildi. “NoPhone” 5.5 inch boyuta sahip. 

“NoPhone”un görevi kullanıcıya elinde akıllı telefon tutuyormuş hissi vermek. Böylece kullanıcının, akıllı telefonuna bakma alışkanlığına son vermesi amaçlanıyor. Kullanıcı bu maket modele bağlanıyor fakat telefon herhangi bir şekilde çalışmadığı için radyasyon benzeri bir zarar da vermiyor.

“NoPhone”lar 12 dolar fiyatla ön satış için vitrine çıktı. Arka kısmında bir ayna olan modeli ise 18 dolar. Firma, “NoPhone” üzerindeki aynayı gerçek zamanlı “Face Time” olarak adlandırılıyor. Yoğun ilgi gören ürüne sadece Kanada`da bin 600 ön sipariş geldi. Sevkiyatın ise Aralık ayında başlaması planlanıyor.

4G internet geldi geliyor

Mobil internetin yeni çağı 4G, 2015’te Türkiye’de de kullanılmaya başlanacak. İnternet hızını artıracak olan teknoloji şimdiden heyecan yarattı


Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin açılış konuşmasında 2015 yılı içerisinde 4G’nin kullanıma başlanacağını açıklayan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, bunun için Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan söz aldığını belirtti. Ciliv ayrıca, Turkcell’in 4G altyapısına hazır olduğunu, 5G için çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.


4G neler getiriyor?


Çoğu mobil internet kullanıcısının yakındığı bağlantı hızı sorunu 4G teknolojisi ile çözülecek. İnternette dolaşım esnasında veya video izlerken yaşanan vakit kayıpları 4G ile unutulacağa benziyor. Verilerin 100 Mbps’a ulaşan hızlarla telefonlara ulaşmasıyla bir saniyede 10MB’lık dosya indirilebilecek olması mobil internet deneyiminde devrim yaratacak.

Pek çok telefon şimdiden 4G’li


Henüz 4G ülkemize gelmemiş olmasına karşın, satılan telefonların yüzde 40’ı 4G teknolojisini destekliyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ömer Kavas, üst segmentteki bütün akıllı telefonların 4G desteğinin olduğunu ancak eski cep telefonlarında ciddi bir değişim yaşanacağını belirtti.



Hazırlayanlar:
İsmail Güner - Yusuf İnce
 incey@yandex.com - gunerismail@yandex.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv