9 Mayıs 2015 Cumartesi

The New Talk'ın ikincisi 13 Mayıs'ta

BAU İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü'nün düzenlediği The New Talk konferans serisinin "Medya: Kurtarıcı mı Kurtarılmayı mı Bekliyor?" başlıklı ikincisi 13 Mayıs'ta yapılacak. BAU Beşiktaş Kampusu Fazıl Say Salonu'nda saat 13.30'daki konferansa konuşmacı olarak The Washington Post'tan deneyimli gazeteci Richard Leiby ve The Newsweek'in kıdemli editörü Daniel Gross katılacak. Konferansın moderatörlüğünü Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Öcal yapacak. Leiby, "Yeni Medya'nın Gazeteciliğe Etkisi: Demokrasi ve Farklılığın Yayılması" başlıklı konuşmasında, demokrasi ve çok sesliliğin yaygınlaşmasında yeni medyanın yarattığı olanakları ve sınırları katılımcılarla paylaşacak. Gross, "Cesur Yeni Dünya: 21. Yüzyıl Medyasında Nasıl Hayatta Kalınır?" başlıklı konuşmasında medya sektörünün yaşadığı krizi ve bu krize karşı mücadele yöntemlerini ele alacak. Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erecek.

Yedi saatlik veri gazeteciliği maratonu

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü ve Dağ Medya işbirliği ile Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi. Saat 10.00'da başlayan atölye 17.00'de sona erdi. Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Fırat Erdoğmuş'un katılımıyla düzenlenen atölyede; veri gazeteciliği nedir, açık veri nedir, veri gazetecileri R ile nasıl çalışır, son dakika haberlerinde veri kullanımı, veri görselleştirme ve dağınık veriyi anlama, veri gazeteciliği platformu tanıtımı başlıkları ele alındı. Atölyeye, veri gazetecisi Eva Constantaras, Veri Gazeteciliği Platformu kurucusu Göksel Oral, yazılımcı ve R uzmanı Mert Nuhoğlu, gazeteci Pınar Dağ ve Silk Journalism ekibinden Caspar Egas katkıda bulundu. Atölye ile ilgili tüm sunumlara ve içeriklerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

5 Mayıs 2015 Salı

Veri Gazeteciliği Atölyesi

Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi, 7 Mayıs tarihinde BAU Galata Kampusu'nda yapılacak. Pınar Dağ, Berkin Akkocaoğlu, Eva Constantaras tarafından düzenlenen, İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Fırat Erdoğmuş'un katılımıyla saat 10.00'da başlayacak ve tam gün sürecek atölyenin hedefleri şunlar: Veri ile çalışmanın önemi, verinin haber merkezlerinde haberleştirilmesi, açık veri/veri gazeteciği, açık devlet ilişkisi temel kavramları, teknikleri ve bu tekniklerin kullanılarak proje üretilmesi. Konukların katılımıyla yapılacak atölyede ayrıca, "veri gazeteciliğinin neden gazeteciliğin geleceği ve gazetecileri neden veri tabanlı bir gelecek bekliyor?" sorularının cevapları aranacak. Atölye programına bu linkten ulaşabilirsiniz. (verigazeteciligi.com)

3 Mayıs 2015 Pazar

Yeni Sayfa'nın 9. sayısı çıktı

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü öğrencilerinin öncülüğünde hazırladığı Yeni Sayfa'nın 9. sayısı çıktı. Bu sayıda manşet, Eser İşletme Belgesi olmadığı gerekçesiyle film festivallerinde gösterimi engellenen Bakur belgeselinin yönetmenlerinden Ertuğrul Mavioğlu ile yapılan söyleşi. "Ekip olarak sansürü hazmetmedik" başlığı ile sunuluyor. Rumca gazete Apoyevmatini'nin sahibi Vasiliadis'in açıklamaları "Ötekileştirme sürerse yeni 6-7 Eylüller yaşanır" başlığını taşıyor. İşçi ölümlerinin ele alındığı haber "Üç ayda bir Soma'yı yaşıyoruz" başlıklı. Yeni Sayfa'nın klasiği haline gelen "9. maddede" bu kez Tahran Senfoni Orkestrası'nı inceliyor. Diğer klasik "Medyanın Şifreleri" medya eleştirilerini sürdürüyor. Askerleri eleştirdiği için tutuklanan Kongolu müzisyenin hikayesi, "Türkiye'de yük taşıyıp albüm yaptı" başlığı ile anlatılıyor. Yeni Sayfa'nın reklamverenlerin dikkatini çektiği de 9. sayı ile görülüyor.

 
 
 
 
 

Arşiv