27 Kasım 2014 Perşembe

BAU’lu yönetmenin filmi Hollywood’da

BAU Sinema Televizyon Bölümü mezunu Tuna Tetik’in çektiği, 21. Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü alan “Heykel A.Ş.”, Hollywood’daki Kısa Film Festivali’nde gösterildi

Tuna Tetik, Yeni Sayfa’ya yaptığı açıklamada “Projenin iki yıllık geçmişi var. İnternetteki sanat bloglarını karıştırırken absürd heykellere rastladık. O heykellere komşu olarak yaşayan, o heykellerin yapımında yer alan ve her gün önlerinden geçen insanların ne hissettiklerini merak ettik. Bu merakımız git gide bizi belgeseli çekmeye itti fakat bir türlü ilk taşı atamıyorduk” dedi. Belgeselin çekilmesi ve gösterilmesi konusunda BAU İletişim hocalarından Ayşegül Selenga Taşkent’ten yardım aldıklarını belirten Tetik, “Hocanın eleştiri, tavsiye ve yönlendirmeleri ile belgeseli Pera Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi’nde gösterdik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sinema anlayışının seyirci odaklı olduğunu belirten Tetik, “Seyircimize çok cömert davrandık. Liselere gidip belgesel hakkında söyleşiler yaptık. Belgeselin gösterimleri esnasında kameramızı seyirciye çevirip onların tepkilerini, nerede sıkılıyor nerede kahkaha atıyor olduklarını kaydetmeye çalıştık” diye konuştu. “Heykel A.Ş.”de yenilikçi bir kurgu yaptıklarına değinen Tetik, “Belgeseli Adana Altın Koza Film Festivali’ne yolladık. Finale kaldığımızda bizim gibi düşünen insanların da olduğunu bilmek bizi çok mutlu etti. Alışılmışın dışında bir anlatıya sahip, hedefi gülen yüzler yaratmak olan bir belgeselin takdir toplaması hepimizi sevindirdi” diye konuştu. Tetik, seyircinin filmi çok sahiplendiğini, kahkahaları çoğu zaman alkışların böldüğünü söyleyerek “Aynı zamanda festival kapsamında görüştüğümüz yönetmen, sinema yazarı ve yapımcılar filmimizi duyduklarını ve çok özgün bir işe imza attığımızı söylüyordu. Gıpta edip örnek aldığımız sinemacıların bizden böyle bahsetmesi kıvanç kaynağımız oldu” dedi.

8 Kasım’da Amerika’da Beverly Garland Hotel- Berverly Garland’s Theatr’da Heykel A.Ş.’nin gösterilmesi ile ilgili olarak Tetik şunları söyledi: “Medyanın ve eleştirmenlerin bize yaklaşımı çok iyiydi, seyirci bizi benimsemişti. Artık kendi dilimizi yaratıp bizim gibi düşünen insanlarla birlikte ilk adımını attığımız haylaz bir yola girmeye hazırlanıyoruz.”



Ezgi Naser 
ezg.naser@hotmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv