24 Ekim 2014 Cuma

Türkiye sosyal medyada dünya lideri

Google Tüketici Barometresi'ne göre, Türkiye'deki internet kullanıcılarının, sosyal medya kullanım oranı yüzde 92. Türkiye'yi yüzde 86 ile Arjantin, yüzde 84 ile Brezilya, yüzde 83 ile Çin takip ediyor. Her gün online olan internet kullanıcılarında en yüksek oran, yüzde 84 ile 16-24 yaş aralığındakilere ait. Bu gelişmede akıllı telefonların artışı etkili oluyor. 2012'de yüzde 14 olan akıllı telefon kullanımı bugün yüzde 39'a çıkmış durumda. Kullanıcıların yüzde 66'sı akıllı telefonu fotoğraf için tercih ediyor. Türkiye'de alışveriş sürecinin herhangi bir aşamasında araştırma yapmak için akıllı telefonunu kullananların oranı yüzde 37. Bu oran ABD'de yüzde 21. İnternet kullanıcılarının yüzde 41'i günde en az bir kere online video seyrediyor. (webrazzi.com)

Öğrenci kulüpleri çalışıyor

BAU Öğrenci Kulüpleri tanıtım ve kayıtları sürüyor. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampusu ana fuayede stantlarını kuran kulüplere yoğun ilgi var. Üniversite bünyesinde aralarında spor, halk oyunları, sinema, tiyatro, Erasmus ve çevre kulübünün de bulunduğu 52 kulüp faaliyet gösteriyor. Öğrenci kulüplerinin, yapılacak etkinliklerde sınav ile tatil dönemlerini ve ders başlangıç saatlerini göz önünde bulundurması gerekiyor. Etkinliklerde Öğrenci Dekanlığı'ndan izin alınması koşuluyla, sponsorluk anlaşmaları yapılabilir. (Fotoğraf: Sertaç Çakır)

23 Ekim 2014 Perşembe

Sınırda gazeteci mevzi

Türkiye'nin güney sınırlarında gazeteciler çatışmalara en yakın yerlerde görev yapıyor. Fotoğraf, CNN Türk'te çalışan kameraman Bülent Erkahyalar'a ait. Yer, Suriye sınırında, Şanlıurfa Mürşitpınar. Savaş muhabirliğinin ve şartların ne kadar çetin olduğunu göstermesi açısından dikkat çekici.

Öğrenci Temsilciliği Seçimleri

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Seçimleri, 4-6 Kasım tarihlerinde yapılacak. Bölüm, program ve enstitülerin adaylarının belirlenmesi 27-28 tarihlerinde tamamlanacak. 30-11 Ekim kampanya dönemi olarak saptandı. Adaylar, derslerde öğretim elemanlarının belirlediği çerçeve içinde tanıtım faaliyeti gösterebilecek. Tanıtım çalışmaları, 8.30'da başlayacak, 17.30'da sona erecek. Yüksek lisans programları için tanıtımın biteceği saat ise 22.00. Seçimler, OIS üzerinden online olarak yapılacak. Seçime katılanların salt çoğunluğuyle seçilecek temsilcilerin görev süresi, iki yıl olacak. Temsilciler 10 Kasım'da ilan edilecek.

İletişimcilerin imzaları Habertürk'te

Türkiye'deki ilk üniversite-sektör işbirliğinin örneği olan, BAU İletişim Fakültesi ile Habertürk arasında yapılan anlaşma gereğince, Habertürk'te çalışmaya başlayan İletişim Fakültesi öğrencilerinin haberleri birbiri ardına yayınlanıyor. Fotoğrafta yayınlanan haberlerden bir seçki görülüyor.

"Hedef madalya ve şampiyonluk!’’

Eren Bostancı / Yeni Sayfa

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası Türkiye’de gerçekleşti. Ekim ayında sona eren yarışmada altı kıtadan 16 takımın mücadele etti.

Favoriler Finalde Yarıştı
Turnuva, Ankara ve İstanbul olmak üzere iki şehirde gerçekleşti. Dört grupta yapılan mücadeleler sonucu Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İspanya, Avustralya, Türkiye, Kanada, Çin, Fransa ve Sırbistan çeyrek finale yükseldi. Turnuvanın favorilerinden Sırbistan, son ana kadar başa baş giden maçta bir sayı farkla mağlup oldu. Yarı final maçlarında turnuvanın favorisi ABD ve Avustralya’nın karşılaşmasıyla erken final yaşandı. Bu maçta ABD, Avustralya’yı 82-70 mağlup etti. Bir diğer yarı final maçında ise Türkiye ile İspanya mücadele etti. İspanya’nın Türkiye’yi 66-56 mağlup etmesiyle finalin diğer adı İspanya oldu. ABD, Şampiyona’nın galibi olurken Türkiye turnuvayı dördüncü sırada tamamladı. Tarihinde ilk kez Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasına katılan Türkiye yarı finale yükselerek büyük bir başarı gösterdi. Türkiye Milli Takımı’nın başarılı isimlerinden Şaziye İvegin ve Tilbe Şenyürek ile gelecek planlarıni ve amaçlarını konuştuk.

Haber Merkezi: Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması üzerinizde nasıl bir etki yarattı?

Şaziye İvegin: Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nı evimizde oynaması bizi mutlu etti. Fahat her zaman kazanma arzusu vardı. Seyirci desteğini fazlasıyla gördük ve hissettik. Organizasyon içinde ihtiyaçlarımızı çok kolay ve kısa sürede giderdik.

Tilbe ŞenyürekSonuçta takımdaki her oyuncu profesyonel olduğu için turnuva başka bir ülkede de olsaydı yine bu turnuvadakine benzer bir performans sergilerdik. Ankara seyircisinin desteği inkar edilemez boyuttaydı. Çeyrek final vizesini onlarla aldık diyebilirim.


H.M.: Türkiye Milli Takımı'nın aldığı sonuçlardan memnun musunuz?

Ş.İ.A Milli Takım olarak son yıllarda müthiş bir ivme yakaladık. Geçen yıllardaki Avrupa ve Olimpiyat başarılarımız, ilk defa katıldığımız Dünya Şampiyonası’nda en iyi dört takım arasında bulunmamızdaki en büyük etken oldu. Bunlar tatmin edici sonuçlar.

T.Ş.Aldığımız sonuç dünya şampiyonasına ilk defa katılan bir ülke için çok iyi bir derece. Kadın Milli Takımımız’ın istikrarlı başarısının bir örneğini daha sergiledik. Biz oyuncular ve bütün takım final oynayıp madalya kazanmayı hedefliyorduk. Bunu başarabileceğimize çok inanmıştık. Bu şampiyonada olmadı, ama eminin ileriki turnuvalarda milli takımımız bu derecelere ulaşacaktır.



H.M. Turnuva boyunca en unutamadığınız maç hangisi oldu?
Ş.İ.: Hem turnuvanın ilk maçı olması, hem kazananın yarı finalde avantaj kazanacak olması gibi durumlardan dolayı Fransa maçıydı.

T.Ş.: Bireysel açıdan cevap verecek olursam benim için Mozambik maçı. Farkla biten bir maç oldu fakat benim ilk resmi A milli maçımdı.

H.M.: En çok hangi rakip karşısında zorlandınız?

Ş.İ.:
Ülke olarak İspanya ve Fransa karşılaşmalarında zorlandık. Kişisel olarak benden kısa oyunculara karşı biraz daha zorlanıyorum.

T.Ş.: Turnuva öncesi Fransa maçının bizi zorlayacağını düşünüyorduk, fakat Sırbistan maçı çok daha zorlu geçti.

H.M.: Türkiye'de basketbolun geleceğine yönelik düşünceleriniz nelerdir?
Ş.İ.: Eğer branş futbol değilse, ülkemizde maalesef başarıya endeksli bir sistem var. Bizim basketbolcular olarak istikrarlı bir başarı grafiğimiz var. Bunun sonucunda seyircilerimizin ilgi ve desteği artmış durumda. Devletimiz ve fedarasyonumuz her açıdan yatırım ve desteği sürdürüyor.

T.Ş.: Az önce belirttigim gibi iyi bir ivme yakaladık. Bu ivmenin yukarıya doğru devam edeceğine hiç şüphem yok. Özellikle kadın basketbolunda Türkiye bir ekol olacaktır.

H.M.: Gelecek turnuvalarda hedefiniz nedir?
Ş.İ.: Bizim için her turnuvada hedef final, madalya ve şampiyonluktur.
T.Ş.: Her yıl bir önceki başarımızın üstüne koymak ve madalyasız bir turnuva bitirmemek.
H.M.: Gelecek vaad edeceğini düşündüğünüz veya örnek aldığınız basketbolcular var mı?
Ş.İ.: Takımlarımızda ve milli takımımızda gerçekten yetenekli ve değerli gençlerimiz var. Cansu Köksal, Tilbe Şenyürek ve Olcay Çakır

T.Ş.: Nevriye Yılmaz

H.M.: Gelecek için en büyük hedefiniz nedir? Avrupa ya da WNBA hayaliniz var mı?

Ş.İ.: Gençler ve milli takım için konuşmak gerekirse kendilerine hedef koyup, bu yolda kendilerine yatırım yapmaları gerekir.
T.Ş.: Tabii ki her şey kademe kademe olmalı. Öncelikli hedefim milli formayı uzun yıllar başarılı bir şekilde taşımak ve ardından Avrupa'da ülkemi temsil edebilmek.







22 Ekim 2014 Çarşamba

Akıllı telefonla aritmetik işlemler daha kolay

Akıllı telefonlar için geliştirilen, "Akıllı Telefon Hesap Makinesi" diye anılan PhotoMath uygulaması ile aritmetik işlemler göz açıp kapayıncaya kadar yapılıyor. Optik karakter tanımlamayı kullanan uygulama için şu anda iOS ve Windows Phone sürümü mevcut.

20 Ekim 2014 Pazartesi

Medya Günleri 2


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medya Kulübü ile Medya Derneği tarafından organize edilen Medya Günleri buluşmasının Sosyal Medya başlıklı oturumu İEÜ Konferans Salonu’nda yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Medya Günleri buluşmalarının üçüncü günündeki panelde, şarkıcı ve “twitter fenomeni” Atilla Taş ile Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Fırat Erdoğmuş konuşmacı olarak yer aldı.

Bir Fincan Türk Kahvesi Antalya'dan ödülle döndü

İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nazlı Eda Noyan'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini BAU İletişim Fakültesi mezunu Dağhan Celayir ile paylaştığı canlandırma filmi, Bir Fincan Türk Kahvesi, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film ödülünü aldı. Sekiz dakikalık filmin tanıtıldığı acupofturkishcoffee.com'da şöyle deniliyor: "Bir Türk kahvesi bir hayatın anılarına bedeldir: yoğun, acı ve içinize işleyen."

Arşiv