5 Mart 2015 Perşembe

Yeni Medya "Sinema Günleri" başlıyor

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü, gelecek hafta itibarıyla bir gazeteciyi konu alan ya da ana kahramanı gazeteci olan filmlerin gösterimine "Sinema Günleri" adıyla başlayacak. İki haftada bir Perşembe akşamları yapılacak gösterimlerin ilki 12 Mart saat 18.30'da Missing (Kayıp) filmi olacak. Gösterim için, öğrenciler altıncı kata misafir olacak. Costa-Gavras'ın yönettiği, başrollerinde Jack Lemmon ve Sissy Spacek'in oynadığı film, 1973 yılında Şili darbesi sırasında kaybolan Amerikalı gazeteci Charles Holman'ın gerçek hikayesinden uyarlama. Film, Cannes Festivali'nde Altın Palmiye kazanmıştı. Filmlerin gösterimi, Doç. Dr. Mehmet Sağnak'ın Broadcasting and New Media dersi kapsamında yapılacak, ancak tüm BAU öğrencilerine açık olacak.

Yeni Sayfa'nın yedinci sayısı

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin çıkardığı Yeni Sayfa gazetesinin yedinci sayısı hazırlandı. "Kadınlar 'Artık yeter!' diyor" manşetini taşıyan yedinci sayının sürmanşeti ise "Elveda Büyük Usta". Yeni Sayfa'nın yeni sayısının diğer haberleri arasında şunlar var: Enver Yücel'den Özgecan Aslan önerisi, 9 maddede gazeteci Nuh Köklü Cinayeti, Dünya Kadınları Sağlık ve Kalkınma Forumu Merkezi BAU'da, Geogle'da utanç veren aramalar, Medyanın şifreleri. Yeni Sayfa'nın yedinci sayısı pazartesi günü standlarda yerini alacak.












4 Mart 2015 Çarşamba

Pikolo 2 - Bir yaş daha büyümek

Fındık hasadında çocuk işçiliğini kaldırmak için 2014 hasat mevsiminde yapılan çalışmaları belgeleyen Pikolo 2 - Bir yaş daha büyümek belgeselinin galası 5 Mart Perşembe günü saat 20.00'de Ortaköy Feriye Sineması'nda yapılacak. Yönetmenliğini Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Deniz Gürgen'in yaptığı belgesel, 2013 hasat mevsiminde çekilen Pikolo - Daha iyi bir gelecek belgeseline devam niteliği taşıyor. Belgeselin görüntü yönetmenliğini Vincent Rozenberg yaptı.

Arşiv