20 Aralık 2014 Cumartesi

Mezunlara teşekkür ve yılbaşı partisi

BAU İletişim Fakültesi'nin ilk mezunlarına BAU Galata'da düzenlenen bir törenle madalyaları verildi. Törene yeni mezunlar da katıldı. Birer konuşma yapan BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güngör ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu, öğrencilere teşekkür etti ve onları kutladı. Hatıra fotoğraflarının çekildiği törenin ardından mezunlar beşinci kattaki yılbaşı partisine katıldı. Yılbaşı partisi ev konseptinde gerçekleştirildi. Mezunlar töreni canlı yayınlandı.




18 Aralık 2014 Perşembe

Bu yılbaşı bizdesin!



TÜÇEV'den kısa film yarışması

Türkiye Çevre Koruma Vakfı, (TÜÇEV) "Yeşil Ekran Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması" açtı. Yarışmanın amacının "çevre bilinci aşılanmış üniversite gençliğinin yetişmesine katkı sağlamak, üniversite öğrencilerinin sinema sektörüne katılımını artırmak ve dünyayı tehdit eden tüm çevre sorunlarına dikkat çekmek" olduğu belirtildi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, yesilekrankisafilm.com adresinden 15 Ocak 2015 tarihine kadar ön kayıt yaptırması gerekiyor. Kısa film, belgesel veya animasyonların jenerik dahil 10 dakikayı geçmemesi şart. Birinciye 30, ikinciye 20, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Sekiz kişi de 5'er bin liralık mansiyon ödülü kazanacak. Dereceye girenlerin ya da yasal temsilcilerinin 15 Mart'ta yapılacak törene katılmaması halinde ödülleri geçersiz sayılacak. Yarışma şartnamesi de yayınlandı.

Karşılaşma sergisi

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Almanya'da açtığı yaz okulu sırasında İletişim Fakültesi öğrencilerinin ürettiği projelerden oluşan Karşılaşma (Juxtaposition) sergisi, Turkmall Sanat Galerisi'nde 15 Ocak'a kadar gezilebilecek. 10 öğrencinin kentin yapısal, sosyal ve kültürel dinamizmi ile karşılaşmaları sonucunda ürettikleri görsel çalışmaları içeren sergi, metropolün çok katmanlı ama artık homojenleşmiş sosyal yapısı ve öğrencilerin estetik gözlemleri ile bütünleşen çalışmalarından, şehri algılama biçimleri üzerinde özgün deneyimler sunuyor. Sergide 27 fotoğraf ve 4 video çalışması sunuluyor. Erkan Zeki Ar'ın sergi ile ilgili yorumuna buradan ulaşabilirsiniz. Aşağıda sergiyi hazırlık aşamasından itibaren gösteren video, Murat Demir ve ekibi tarafından çekildi.


17 Aralık 2014 Çarşamba

Enver Yücel'e BM ödülü

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel Eğitime Katkı Ödülü (UNCA Awards) Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'e verildi. Ödülü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'dan alan Enver Yücel yaptığı konuşmada, insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini söyledi. Yücel "Eğitimde aksaklık yaşanırsa, dünya ve insanlık kaybedecektir. Dünyada eğitimin çözemeyeceği sorun olmadığına inanıyorum. Tüm yaşamım boyunca da bu uğurda hizmet ettim. Her şey ülkem Türkiye için, dünya için, insanlık için" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un himayesinde New York'ta düzenlenen ödül törenine, BM yetkililerinin yanısıra çok sayıda siyasetçi, diplomat, sanatçı ve gazeteciler katıldı.

16 Aralık 2014 Salı

26. ADV Genç İletişimciler Ödül Töreni

Haber filmi




Arşiv