27 Kasım 2014 Perşembe

Gururla bakıyoruz onlara!

BAU ile Habertürk’ün ortak projesi kapsamında Habertürk’te görev alan BAU’lu öğrenciler okulda aldıkları eğitimin pratikteki ilk meyvelerini vermeye başladı. BAU’lu öğrenciler, spordan sanata, magazinden dış haberlere, çeşitli alanlarda haberler yaptı. Bu sayımızda Habertürk gazetesinde yer alan İletişim Fakültesi öğrencilerinin haberlerinden bir demet sunuyoruz


Bike Çetinel (Haber Servisi) - İşaret dilinde il farkı

Bike Çetinel’in, işaret dilinin illere göre farklılık gösterdiği konusunda yaptığı özel haberi, Habertürk’ün 1. sayfasında yayımlandı. Haber fotoğrafı olarak da Bike Çetinel’in sureti kullanıldı. Haberde, işitme engellerinin eğitimde ortak müfredatın oluşmasına engel olduğunun altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı, sorunun çözümüne yönelik ortak bir alfabe oluşturdu.


Buse Tarhan (Haber Servisi) - HIV’i yenip çocuk sahibi oldular

Buse Tarhan’ın haberine göre, evlilik arifesindeki bir kadın HIV virüsü taşıdığının ortaya çıkması üzerine doktor gözetiminde ilaç kullanarak virüsü kontrol altında tutmayı başardı. Habere göre HIV virüsü kadının evliliğine engel teşkil etmedi. Çiftin bir de kız çocuğu oldu.


Erkan Kaan Adıgüzel (Spor) - Eyvah Eyvah

Galatasaray’da yaşanan sakatlıklara dair yaptığı haberde Erhan Kaan Adıgüzel, Kasımpaşa maçı öncesi defans ve orta sahada görev alan futbolcuların sayısının fazla olmasının teknik direktör Prandelli’yi düşündürdüğünü belirtti.


Nur Topçu (Haber Merkezi) - Meydan savaşı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin simitçilere yönelik getirdiği düzenlemeye dair yaptığı haberde Nur Topçu, Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel ile görüştü. Yücel, uygulamaya konan yasağı eleştirerek, “Art niyet var” dedi.


Özlem Gürpınarlı (Magazin) - Albüm yapmaya korkuyoruz

Müzisyen Simge Sağın ile yaptığı röportajda Özlem Gürpınarlı, şarkıcıyla ilgili merak edilenleri sordu. Sağın, “Bir çok kişi albüm yapmaya korkuyor. Klibi çekilen şarkılar sadece televizyonda yer buluyor” diye sitem etti.


Melik Demirel (Dış Haberler) - Reklamcılığın İngiliz efsanesi: “50 yıllık felsefem, saygısızlık”

İngiliz reklam ajansı Bartic Bogle Hegarty’nin Kreatif Direktörü John Hegarty, Melik Demirel’in sorularını yanıtladı. Hegarty, “Gelecek için hayal kuranları unut gitsin derim. Tek gerçeklik vardır o da şu andır” ifadelerini kullandı.


Ahmet Aslan
ahmet.serhad.aslan@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv