4 Ekim 2014 Cumartesi

LinkedIn Kullanıcı Anlaşması güncellenecek


LinkedIn, Kullanıcı Anlaşması'nı 23 Ekim tarihinden itibaren güncelleyecek, Gizlilik Politikası'nı netleştirecek. LinkedIn'den yapılan açıklamaya göre, güncelleme, resim, yorum, yayın, sunum, porföy veya herhangi bir belgenin içeriğinin kontrolu kullanıcının elinde olacak.

Baş sağlığı

Yeni Medya Bölümü hocalarından Rıdvan Akar'ın annesi Aysel Akar (76) ve Ayşenur Arslan'ın babası Hüseyin Uyanık (90) vefat etti. Hocalarımıza baş sağlığı dileriz.

The Newsroom 3. sezonla veda edecek

Dizinin son sezonu, 9 Kasım'da başlayacak. (hbo.com)

"The season, final season."



"We don't do good TV we do the news."


 





Reuters.TV 2015'te yayında

Uluslararası haber ajansı Reuters, reklam destekli Reuters.TV'yi dijital platformda 2015 başlarında hayata geçirmeyi planlıyor. Hizmet, ücretli olacak. Ancak şirket yetkilileri ücretin ne kadar olacağını açıklamadı.

Verilen bilgiye göre, Reuters.TV editörlerinin hazırladığı bölümler, abonelerin bulunduğu yere, istenilen uzunluğa ve ilgi alanlarına göre bir algoritmayla yayınlanacak. Canlı yayınlar da yapılacak.

3 Ekim 2014 Cuma

Apple'dan 12.9" ekranlı yeni iPad

Apple, geliştirmekte olduğu 12.9" (yaklaşık 33 cm) ekranlı  yeni iPad'i gelecek yıl piyasa sürmeye hazırlanıyor.

Bloomberg News, bu bilgiyi konuyu yakından takip ettiğini belirttiği uzmanlara dayandırdı. Ayrıca habere göre, iPad satışlarında yaşanan düşüş Apple'ı bu konuda atılım yapmaya zorluyor.

Bayramınız kutlu olsun

Mutlu, 
iyi 
ve 
barış 
dolu 
haberlerle 
nice 
bayramlar
dileriz

2 Ekim 2014 Perşembe

Yeni Sayfa ikinci haber toplantısı

Yeni Sayfa gazetesi, ikinci haber toplantısını 2 Ekim Perşembe günü Yeni Medya Bölümü Haber Merkezi'nde yaptı. Yeni Sayfa Yazı İşleri Müdürü Mahmut Çınar başkanlığındaki toplantıda, daha önce kararlaştırılan konular üzerinde ayrıntıları ile duruldu. Yeni Sayfa'nın yeni sayısına girecek haberler belirlendi. Görevleri üstlenen öğrencilerin haberlerle fotoğrafların Haber Merkezi'ne teslim tarihleri saptandı. Gazetenin ilk aşamada 15 günde bir yayınlanması öngörülüyor.

Yeni Sayfa yeni dönem ilk haber toplantısı

İletişim Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan Yeni Sayfa gazetesi yeni dönemin ilk haber toplantısını yaptı. İletişim Fakültesi 5. katındaki Yeni Medya Bölümü Haber Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri de katıldı. Yeni Sayfa Yazı İşleri Müdürü Mahmut Çınar başkanlığındaki toplantıda, Yeni Sayfa'nın ikinci sayısı için önerilen haberler tartışıldı, görev dağılımı yapıldı.

DigiLapZ

Temelleri geçen yıl atılan DigiLapZ, "yeni döneme merhaba" etkinliğini BAU Galata'nın terasında yaptı. Etkinlik, 24 Eylül Çarşamba akşamı Yeni Medya Bölüm Öğretim Görevlisi Fırat Erdoğmuş'un açılış konuşmasıyla başladı. BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güngör ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu da öğrencilere hitaben birer konuşma yaptı. Prof. Dr. Güngör, "Bu yolda birlikte yürüyeceğiz" derken, Prof. Dr. Adiloğlu, "Gücümüzü beraber göstereceğiz" mesajını iletti. Fakülte bölüm temsilcileri de faaliyetleri hakkında bilgi verdi. DigiLapZ, "Digital Journalism", "Google Glass Journos" ve "Social Media Research" temel alanlarında çalışmalar yapacak,

BAU İleşitim Fakültesi - Habertürk anlaşması

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İletişim Fakültesi ve Habertürk Gazetesi'nin projesi ile Türkiye'de "üniversite-basın" işbirliği açısından önemli bir adım atıldı.

BAU İletişim Fakültesi ve Habertürk Gazetesi arasındaki işbirliği ile geleceğin gazetecileri çekirdekten yetişecek ve gazetecilik eğitimi alan gençlerin mesleğe başladıkları zaman eksikliği hissedilen "pratik" eğitimi almaları sağlanacak.

Arşiv