3 Haziran 2015 Çarşamba

Yuppieland - Kentlerde yeni yaşam tarzı

Kent merkezlerinin değişimi, "Yuppieland: Yükselen Yeni Yaşam Tarzları ve Mütenalaşan Kentler Amsterdam ve İstanbul'daki Dönüşümleri Anlamak" balıklı seminerde ele alındı. Seminerde ana konuşmacılar; Amsterdam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jan Rath ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Volkan Aytar şehirleşme ve kafeler konusundaki saptamalarını katılımcılarla paylaştı. seminer verdi. Hollanda Araştırma Enstitüsü'nün ev sahipliği yaptığı seminerde mekan sahibi Deniz Koşan ve gazeteci Kübra Par da birer konuşma yaptı. Etkinlikte ayrıca BAU Yeni Medya öğrencilerinden Bike Çetinel’in Kahve Tonları, Cansu Uçar ve Melis Kürkçü’nün Café Latte Karaköy’ü Dönüştürürken ve Hakan Güngör, Ahmet Aslan ile Jiyan Yetiş Paycu’nun Meydan: Bir Semti Anlamak isimli video ve belgeselleri gösterildi. Seminerle ilgili yapılan açıklamada, “Yeni tarz şehircilik çeşitli kent manzaralarında, örneğin çiftçi marketleri, spor salonları, otel lobileri, gezici mağazalar ve bu özel durumda uzmanlaşmış kafelerde görünür ve belirgin hale geliyor” ifadelerine yer verildi. (Haber: Hakan Güngör / Fotoğraf: Sıla Ağgül)

Yaz stajı belgeleri

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yaz stajı yapmak isteyen öğrenciler, aşağıdaki belgeleri kullanabilirler. Bunun için söz konusu belgenin üzerine gelip "resmi farklı kaydet"i seçip bir Word dosyasında açmanız ve basmanız yeterli. Belgeyi seçip açılan pencereden de aynı işlemi yapabilirsiniz. Staj Defteri sadece Yeni Medya öğrencileri için geçerlidir.

İstenen belgeler



Staj başlangıç bildiri formu



Beyan ve Taahhütname 1



Beyan ve Taahhütname 2



BAU Personel Daire Başkanlığı'na yazı



Staj Dosyası (Yeni Medya Bölümü öğrencileri için)

sayfa 1

sayfa 2
sayfa 3
sayfa 4
sayfa 5
sayfa 6
sayfa 7

1 Haziran 2015 Pazartesi

Bedri Koraman / Karikatür ölmez

Karikatürist Bedri Koraman, 87 yaşında Bodrum'da vefat etti. Koraman, 13 Mayıs'ta ayağının takılması sonucu dengesini kaybedip yere düşmüş ve başını zemine çarpmıştı. Hastaneye kaldırılan Koraman'ın beyninde ödem saptanmıştı. Bedri Koraman, 1945'te illüstrasyon ressamı ve karikatürist olarak Babıâli'ye girdi. Karikatür çizmeye 1947 yılında Çocuk Âlemi dergisinde başladı. Deve ve Gölge mizah dergilerini çıkardı. 1954'te Milliyet'e geçti. 1960'lı yıllarda aynı gazetede yayınlanan Cici Can çizgi romanı geniş ilgi topladı ve aynı adla Ertem Göreç'in yönetmenliğinde sinemaya aktarıldı.


1970'ten itibaren Abdi İpekçi'nin isteğiyle Milliyet'in birinci sayfasına karikatürler çizdi. Bedri Koraman 17 Kasım 1978'de uğradığı silahlı saldırıdan başanı aldığı kabza darbesiyle yaralı olarak kurtuldu.

1982'de Güneş gazetesine geçen Koraman, 1985'te Milliyet'e döndü. Siyasetle ilgili karikatürlerini Siyaset Arenası adlı kitabında topladı. Ulusal ve uluslararası birçok ödül kazandı. Karikatürcüler Derneği başkanlığını yaptı.


Arşiv