30 Ocak 2015 Cuma

Hayat Meyal 31 Ocak'ta Küçük Bronx Stage'de

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Murat Alsancak'ın bas gitaristliğini yaptığı Hayat Meyal grubu 31 Ocak Cumartesi akşamı konser verecek. Konser, Beyoğlu'ndaki Yeşilçam Sokak'ta bulunan Küçük Bronx Stage'de. Saat 21.30'da başlayacak konsere giriş ücretsiz. Uğur Yılmaz, Burak Ergen, Ümit Eren Oğuz ve Murat Alsancak'tan oluşan, 2009 yılında kurulan grup, ilk albümünü Etnika Müzik etiketiyle geçen yıl Mayıs ayında çıkarmıştı. Kendi besteleri ve cover şarkıları ile tanınan grup, alınan bilgiye göre, yeni albüm hazırlıklarını sürdürüyor.

28 Ocak 2015 Çarşamba

Üniversitelere üç sömestr uygulaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üniversitelerde iki sömestr yerine üç sömestr uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını açıkladı. Davutoğlu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Onuncu Kalkınma Planı hakkında bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu'nun üniversitelerle ilgili açıklamasının satır başları şöyle:
Üniversitelerde, bir dönem uygulamalı iki dönem akademik eğitim içeren 'three master' yani iki sömestr yerine üç sömestr uygulamalarını yaygınlaştıracağız.
Üniversitelerde İşkur faaliyetlerine erişimi artıracağız. İşkur noktalarını yaygınlaştıracağız.
Türkiye'deki üniversitelerde yabancı öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik yatırımlar teşvik edilerek yabancı öğrenci sayısı arttırılacak.
Araştırma projelerinde sözleşmeli yabancı uzman çalıştırılmasını kolaylaştıracağız. Bilim ve araştırma insanlarının Türkiye'de araştırma, ders verme ve konferans amaçlı ziyaret mekanizmalarını çeşitlendireceğiz.

26 Ocak 2015 Pazartesi

KısaKes Kısa Film Festivali

Uluslararası KısaKes Kısa Film Festivali başladı. Bahçeşehir Üniversitesi'nin de desteklediği Festivalin açılışı, kısa film yönetmeni Hilmi Etikan'ın Saint Benoit Fransız Lisesi'ndeki  konuşmasıyla yapıldı. Etikan, kısa film yapımının zorluklarından söz ederken, kısa filmde bireysel değil grup olarak başarıya ulaşılabileceğini söyledi.  Film yapımında bütçenin önemine dikkati çeken Etikan, bu konuda bazı firmaların destek verebildiğini belirtti. Festival konuşmanın ardından kısa film gösterimleri ve ardından Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi oyuncu Meltem Cumbul'un (sol altta) 'master class'ı ile sürdü. Festivale, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu (sol üstte) ile Sinema Televizyon Bölümü öğretim üyeleri tam kadro katıldı (sol ortada). Öğrenciler için öğrenciler tarafından yaratılan KısaKes'te üçü Türkiye'den 12 genç yönetmenin filmi yarışacak. Sinemaseverler de filmlere sinematurk.com sitesi aracılığı ile oy verebilecek. Ödül töreni, 28 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

25 Ocak 2015 Pazar

Öznur Nizam'dan anonslu haberler

BAU İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü öğrencilerinden Öznur Nizam, Star TV'de anonslu haberlerine devam ediyor. Daha önce "Yiyerek Zayıflamanın Yolları" haberini yapan Nizam, bu kez "Çocuklar Giysin Diye" haberini hazırladı. Nizam'ın anonsundan bir bölüm: "Rengarenk oyuncaklar, kıyafetler, ayakkabılar. İşte bunların hepsi kilometrelerce uzaktan geldi ve yardıma muhtaç miniklere ulaşacaklar."


Arşiv