27 Ekim 2014 Pazartesi

BAU Galata'nın atom karıncaları

Binin üzerinde öğrencinin, yüze yakın akademisyenin ve onlarca idari personelin faaliyet gösterdiği; haftanın her günü canlı kalan BAU Galata Kampüsü’nü yüksek tempoda tutanlara bu sayıda yer vermek ve emeklerinden dolayı teşekkür etmek istedik. Revirde ateşimizi ölçen, bir katın sorumluluğunu üstlenen, öğrenci kartımızı unuttuğumuzda nazımızı çeken abla ve ağabeylerimiz, bu sayıda bize kendilerini anlattı

Dilara Ekşi (dilara_2dde@hotmail.com)
Zeynep Beşerler (zeynepbeserler@gmail.com)
Gökhan Kaya (gokhan_kaya34@hotmail.com) / Yeni Sayfa


Mehmet UNVER - Güvenlik görevlisi
Muş doğumlu olan Mehmet Bey, 1998 yılında İstanbul’a geldiğinde garson olarak çalışmaya başlamış. 2005 yılından bu yana güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Mehmet Bey, yedi yıldır BAU’da. Öğrencilerin kartlarını unutması Mehmet Bey’in en çok şikayetçi olduğu konu. Mehmet Bey’in dediğine göre öğrencilerin en çok sıraladığı bahaneler: “Çantamda bulamıyorum”, “Evde unutmuşum”, “Bu seferlik geçsem olmaz mı?” Bu bahaneleri en çok sıralayanlar ise çantalarındaki kartı bulmakta sıkıntı yaşayan kadın öğrenciler.

Selma SARI - Kat görevlileri şefi
Çorumlu olan Selma Hanım, yaşadığı köyde tarım ve hayvancılıkla ilgilenmiş. 2009 yılında İstanbul’a yerleşen Selma Hanım ilk olarak Beşiktaş Kampüsü’nde çalışmış, ardından Galata Kampüsü’ne şef olarak atanmış. İş dışındaki vakitlerinde kendisini en çok eğlendiren aktivite ise balık tutmak.

Mehmet BARIŞ - Kat görevlisi
Erzurumlu olan Mehmet Bey, 30 yıldır İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’a gelmeden önce hayvancılıkla uğraşan Mehmet Bey, iki yıldır Galata Kampüsü’nde kat görevlisi olarak çalışıyor. Emekli olan Mehmet Bey’in yapmaktan en çok keyif aldığı aktivite ise torunuyla ilgilenmek. Ayrıca eşine yardım etmeyi ve gazete okumayı seviyor.

Can YURTTUTMAZ - Kat görevlisi
Memleketi Adana olan Can Bey doğma büyüme İstanbullu. Geçen yıldan beri Galata Kampüsün’de çalışan Can Bey tam bir futbol aşığı. Koyu Fenerbahçeli olan Can Bey okul dışında da kendini futbola adamış: Hem futbol oynamayı hem de maçları izlemeyi seviyor.

Mukadder ÇEVİK - Kat görevlisi
Mukkadder Hanım, 2011 yılının sonlarından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi’nde çalışıyor. Yedinci katta görev yapan Mukadder Hanım’ın ikisi erkek üç çocuğu var. Doğma büyüme Emirganlı olan Mukadder Hanım 57 yaşında ve Etiler’de yaşıyor. Daha önceki işlerinde çaycılık ve aşçılık yapmış. İş dışında iki güzel hobisi var: Evinde olduğu zamanlarda genelde kitap okuyo, iş çıkışları da müzelere gitmekten hoşlanıyor. En son Deniz Gezmiş Müzesi’ne gitmiş. Muhabbeti tatlı olan Mukadder Hanım’ı dinlenme saatlerinde -2. katta bulabilirsiniz.

Nur KALEM - Kantin işletme sahibi
Almanya doğumlu olan Nur Hanım, turizm-otelcilik mezunu. 12 yıl boyunca müdür ve müdür yardımcılığı gibi pozisyonlarda çalıştıktan sonra Galata Kampüsü’ne gelen Nur Hanım, eşiyle birlikte farklı işkollarında da çalışmaya devam ediyor. Kendilerine ait 3D animasyon tasarlayan bir şirketi olduğunu belirten Nur Hanım, iş dışında oğluyla geziyor, 14 yıl boyunca profesyonel olarak oynadığı baskeybolla ilgileniyor. İnsanları gözlemlemeyi, muhabbet etmeyi, gezip dolaşmayı ve yeni yerler keşfetmeyi seviyor.

Belgüzar DOYMUŞ - Hemşire
İstanbul doğumlu olan Belgüzar Hanım’ın ilk iş deneyimi Florence Nightingale Hastanesi Yeni Doğan Bakım Ünitesi. 2013’ten beri Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’de çalışıyor. Hemşirelik üzerine yüksek lisans yapmak isteyen Belgüzar Hanım, tenis oynamayı ve sinemaya gitmeyi seviyor. Karaköy’de vakit geçirmekten de keyif aldığını belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv