11 Kasım 2014 Salı

Yeni Sayfa takipte

Karaköy’de yürüyebilmek istiyoruz, hâlâ… 

Araçların kapattığı kaldırımlar, kaldırımın bile olmadığı caddeler, yağmur yağınca göle dönen sokaklar… Yeni Sayfa olarak Karaköy’ün “yaya” sorunu çözülene kadar bu sorunu gündemde tutmaya devam edeceğiz 

Geçtiğimiz sayıda yer verdiğimiz “Biz buradan nasıl geçeceğiz?” haberi özellikle Karaköy
bölgesinde çalışan ya da bu bölgede eğitim alan okurlarımız arasında geniş yankı buldu. BAU Galata’nın hemen yanındaki kaldırımlar geçtiğimiz hafta yeniden düzenlenip “araç trafiği”ne kapatılmış olsa da sorun çoğu bölgede devam ediyor. Yapılan yol çalışmalarına rağmen, tramvayın geçtiği ve yoğun trafiğin olduğu cadde üzerinde yayalar yürürken tehlike içindeler. Özellikle yolun iskeleye yakın tarafında tramvayın yanından geçen arabalar yayalara neredeyse temas edecek kadar yaklaşıyor. Özellikle yağmurlu günlerde bölgede yürümek tamamen imkansız bir hal alıyor.
Kaldırımların geniş bölümleri ise bir türlü otoparkçıların elinden alınmıyor. Öyle ki cadde üzerindeki Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi’nin yanındaki geniş kaldırım bizzat İSPARK tarafından işgal edilmiş durumda. 
Konuyla ilgili görüşlerini almaya çalıştığımız, yine Karaköy’de bulunan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği yetkilileri ise, İstanbul’un 3. köprü, 3. havaalanı ve Galataport gibi daha önemli sorunları olduğunu söyleyerek konuyla ilgilenemediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi’nin daha fazla kaza yaşanmadan bu soruna bir an önce bir çözüm bulmasını ümit ediyoruz. 


Haber Merkezi 
gazeteyenisayfa@gmail.com 

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv