11 Kasım 2014 Salı

DigiLapZ’in çalışmaları tam gaz

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan “DigiLapZ”, çalışmalarına devam ediyor


DigiLapZ’te dijital teknolojiyle ilgili her konuyu kapsayacak şekilde üretim yapılıyor. Öğrenciler ilgi duydukları alanlara göre kendi projelerini yapıyor. Sosyal medyanın etkili kullanımı, teknolojinin insana ve topluma etkileri, yeni medya, yurttaş gazeteciliği gibi alanlarda öğrencilerin dilediği projeyi hayata geçirmelerine olanak sağlayan DigiLapZ ayrıca haritalama, veri görselleştirme, kod yazma gibi yöntemleri kullanarak oyun ve uygulama çalışmalarına destek veriyor. 
Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağladığı olanaklar ile son model dijital teknoloji ürünlerine sahip öğrenciler, akademik araştırma ve analizler yapıyor, çeşitli uygulama ve projeler geliştiriyor. “Dijital Açıkhava Sineması ve Forum” ve BAU akademik dönemi açılış etkinliklerine imza atan DigiLapZ sosyal medya üzerinden düzenlenen yarışmalar ve canlı yayın yöntemleriyle katılımcıların etkinliklere aktif olarak katılmasını sağlıyor. 
DigiLapZ ayrıca Türkiye’de sadece birkaç tane bulunan Google Glass cihazlarından birine sahip. Gözlük şeklinde takılabilir bir teknoloji ürünü olan Google Glass, sesli komut, internet, videoya kaydetme, fotoğraf çekme, veriyi sosyal medyayla anında paylaşım ve ellerden bağımsız kullanabilme özellikleri sayesinde şimdiden birçok iletişimci tarafından dijital bir devrim olarak yorumlanıyor. DigiLapz, dijital teknoloji ile yeni medya alanlarına ilgi duyanları ve yeni projeleri bekliyor.

Ayşegül Engür
aysegul.engur.@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv