11 Kasım 2014 Salı

Onedio tüm internet kullanıcılarına göz dikti!

Kurulduğu günden bu yana takipçi sayısını sürekli artıran Onedio.com, internet kullanıcılarını video ve fotoğraf galerilerine ağırlık veren içeriğiyle gündemden haberdar ediyor


 Dikkat çekici başlıkları, görselleri ve listeleriyle son zamanlarda Türkiye’nin en popüler sitelerinden biri haline gelen Onedio, dünyaca ünlü Buzz Feed gibi internet sitelerinin Türkiye’deki yansımalarından. Özgün içeriklerinin yanı sıra yabancı sitelerden çevirilere ve sponsorlu içeriklere de yer veren sitenin editörlerinden “AbSurD Man” rumuzuyla da tanınan Cihan Sarıgöllü, Onedio’nun öyküsünü Yeni Sayfa’ya anlattı

Onedio ekibine nasıl katıldınız? 

Onedio’ya katılmam biraz ilginç oldu. İçerik editörlüğü için tüm kriterlere uygundum ama “ya tutarsa” fikriyle başvuru yaptım. Aslında ofisin adresini görmemle iş değişti çünkü ofis kardeşimin çalıştığı binanın hemen yanındaydı. Olur da işe girersem gidiş gelişim kolay olur diye daha ciddiye alarak başvurdum. Hatta iş görüşmesinin sonunda kardeşimin buraya yakın bir yerde çalıştığını ve bu işin benim kaderim olduğunu ekledim. Galiba bu, alınmamda etkili oldu.

Onedio çok sık güncellenen bir site. Veri akışını nasıl sağlıyorsunuz?

İnternetin merkezinde olduğumuzdan en büyük kaynağımız o. Fakat bazı öğretici bilgiler veren içerikler için kitaplardan yararlandığımız oluyor. Bunlar genelde yabancı kaynaklar. Yani insanların farklı diller yüzünden ulaşamayacağı bilgiyi, biz içerik olarak insanlara sunuyoruz. Buzz Feed tarzı içerik sitelerinden kaynak belirterek bol bol çeviri yapıyoruz. Dediğim gibi insanlar farklı diller yüzünden bu tarz içeriklere uzak kalıyor ve Onedio burada bir köprü görevi görüyor. Bence yaratıcı içeriklerin yanı sıra böyle işlerin de bulunduğu bir platformuz.

Takipçileriniz arasında Onedio’nun ne zaman basılı hale geleceği sorusu da çok sorulur hale geldi...

Böyle bir düşüncemiz yok, olacağını da sanmıyorum. Gazetelerin bile kapanıp sadece internete odaklandığı bir dönemde, interaktif içeriklerin bulunduğu bir medya platformu basılı yayında epey eğreti durur.

Kısa süre içerisinde Türkiye’nin en popüler sitelerinden biri haline geldi Onedio. Bu ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siteye olan ilginin sürekli olarak artıyor olması, doğru ve iyi işler yaptığımızı gösteriyor. Onedio okuyucuların içerik üretmesi yönüyle öne çıkıyor, isteyen herkes istediği gibi galeri yaratabiliyor, haber girebiliyor, video paylaşabiliyor. Bir şekilde Türkiye’deki internet kullanıcılarının büyük bir bölümüyle etkileşim halinde olmak gerçekten insana şevk veriyor. Mesela içerik yaparken ister istemez “Bunu birazdan birisi görecek ve günü şenlenecek” diye düşünüyorum.

Onedio’nun takipçi sayısı olarak hedefi ne?

Türkiye’deki tüm internet kullanıcıları 
desem abartmış olur muyum? Tabii bu benim isteğim, olursa harika. Sonuçta herkesin zevkine göre bir şey bulabileceği ve ekleyebileceği bir sosyal medya alanı burası. Gün geçtikçe Onedio’yu bilen insan sayısı artıyor 


 Nisa Gürbüz
nisagurbuz@hotmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv