2 Ekim 2014 Perşembe

BAU İleşitim Fakültesi - Habertürk anlaşması

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İletişim Fakültesi ve Habertürk Gazetesi'nin projesi ile Türkiye'de "üniversite-basın" işbirliği açısından önemli bir adım atıldı.

BAU İletişim Fakültesi ve Habertürk Gazetesi arasındaki işbirliği ile geleceğin gazetecileri çekirdekten yetişecek ve gazetecilik eğitimi alan gençlerin mesleğe başladıkları zaman eksikliği hissedilen "pratik" eğitimi almaları sağlanacak.


3. ve 4. sınıf öğrencileri

2014-2015 eğitim yılında başlayacak projede, BAU İletişim Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri; yazı işlerinden ekonomiye, spordan magazine ve sayfa sekreterliğine kadar tüm alanlarda "seçmeli dersler" kapsamında bir yıl çalışacak.

Öğrencilerin çalışmaları görevli oldukları departman koodinatörü tarafından değerlendirilecek. Yapılan işbirliği kapsamında, BAU öğretim üyeleri bazı derslerini Habertürk Gazetesi'nde yapabilecek, gazete çalışanları da üniversitede "markalı dersler" verebilecek.

Prof. Dr. Adiloğlu: Model olacak

BAU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu, anlaşmanın imza töreninde yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu işbirliği sayesinde uzmanlaşmak istedikleri alanla ilgili alacağı dersler ve mesleki pratikle iş hayatına daha deneyimli bir şekilde başlayacaklarına dikkati çekti.

Adiloğlu, "Öğrencilerin başarı değerlendirmesi gazetede görev aldıkların alandaki koordinatör ve akademisyenler tarafından yapılacak. Yeni Medya, Sinema ve Televizyon, Fotoğraf ve Video, İletişim Tasarımı ile Halkla İlişkiler bölümleri öğrencilerinin yararlanacağı bu işbirliği diğer iletişim fakülteleri ve medya kuruluşlarına da model teşkil edecek" dedi.

Tepeli: Gazetecilik usta-çırak ilişkisiyle öğrenilir

İşbirliğinin basın tarihinde bir ilk olduğuna işaret eden Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, "Gazetecilik yalnızca derste değil, usta-çırak ilişkisiyle öğrenilir. Gazetelerin de üniversitelerden yararlanması gerekir. İlk kez denenecek bu projeyle ikisini de gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv