17 Kasım 2014 Pazartesi

Oyun oynayarak para kazanıyorlar

Robert Schill, haftanın yedi günü, sabah dokuzdan akşam beşe kadar, konforlu bir salonda video oyunları oynuyor. Yüzlerce, bazen binlerce kişi, oyunları web kanalını seyrediyor. Bir yılda bu rakam 35 milyona ulaşmış durumda. Daha önemlisi, Schill bu sayede para kazanıyor. Cesur ve garip yeni ekonomik yapının vardiyalı çalışan bir işçisi. Big-Brother benzeri bir varlıkla girişimciliğin bileşimi.

Bu girişimde Schill yalnız değil hatta evinde bile. 26 yaşındaki Schill vardiyasını tamamladığında, yerine 29 yaşındaki Adam Young geçiyor ve gece yarısı 1'e kadar oynuyor. Ardından üçüncü ev arkadaşları 26 yaşındaki Brett Borden, sekiz saatlik vardiyasına başlıyor. Üçü de StreamerHouse'un starları. Milyonlarca ziyaretçinin diğer katılımcıların video oyunlarını seyrettiği online ağı Twitch.tv üzerinden yayınlarını gerçekleştiriyorlar.

Kuruluşun 32 milyondan fazla abonesi var ve gelirini; reklamlardan, üyeliklerden, video oyunu satışlarından ve bağışlardan sağlıyor. Ortadoğu'dan bir kişinin Ekim ayında StreamerHouse'a 6 bin lira verdiği belirtiliyor. Kuruluşun Schill gibi 8 bin 500'den fazla oyuncusu bulunuyor. Sözü edilen oyuncular üniversite mezunu değil ve çocukluklarından bu yana video oyunları ile haşır neşir. Video oyuncusu olmak artık bir kariyer sağlıyor gibi gözüküyor. Ancak oyuncuların ne kazandığı konusunda bir bilgi ne yazık ki yok. (abcnews.go.co)

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv