5 Kasım 2014 Çarşamba

Galataport Şubat'ta başlayacak

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun yürütmeyi durdurma kararı verdiği Galataport projesinin 2015 Şubat ayında başlayacağı açıklandı. Açıklamayı Bilgili Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili yaptı. Hürriyet'ten Ceyhun Kalburlu'nun haberine göre, Bilgili, "Bürokratik işlemlerin sonuna gelindi. 2015 Ocak ayında Park Orman, Şubat'ta ise Galataport için düğmeye basacağız" dedi.

Projeyi şu an engelleyen bir karar olmadığını belirten Bilgili şunları söyledi: "Galataport projesine inşaatlara 2015 Şubat ayında başlanacağını tahmin ediyorum. Bu projenin içerisinde restoranlar, oteller, şehir parkı ve yeşil alanlar olacak. Karaköy tarafındaki tarihi binaları restore edeceğiz. Diğer taraftaki büyük depolar var, onlar yıkılıp yeniden yapılacak. Projenin 2,5 yılda tamamlanması öngörülüyor. Projede Doğuş Grubu ile ortaklığımız bulunuyor."

Galataport projesinin kurvaziyer turizmi için çok önemli olduğunu, İstanbul'a deniz yoluyla 650 bin turistin geldiğini kaydeden Bilgili, "Buranın harabe yapısı turizm açısından iyi bir şey değil. Biz bu turist sayısını 2 milyona çıkarabiliriz. Harabe halindeki depolar yıkılacak. Yapılacaklara karşı çıkan insanlar, günün birinde 'biz hata yaptık' diyecekler" diye konuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Galataport imar planının yürütmesinin durdurulduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıklamıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv