6 Ekim 2014 Pazartesi

İstanbul Tasarım Bienali 1 Kasım'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV tarafından düzenlenen, 2. İstanbul Tasarım Bienali, 1 Kasım - 14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bienalin ana teması, "Gelecek artık eskisi gibi değil" olarak belirlendi. Bienal'in krüratörlüğünü Britanyalı Zoe Ryan üstleniyor.


Eleştirel düşünce

Ryan, Bienal'in kapsamlı bir başlığa sahip olduğunu ve tema çerçevesinde incelenecek manifestoların tasarım alanında eleştirel düşünceye olanak sağladığını söyledi.

Ryan bienali, "Manifestoyu tekrar gündeme alıp yeniden değerlendirmek istiyoruz. Manifestonun gücünü, yeni düşünceleri ilan etmek ve önemli soruları çerçevelemek için kullanırken, manfestonun ne olabileceği üzerine yeniden düşünüyoruz. Bienal bu tip projelerin bir araya gelmesinden oluşacak" diye anlattı.

Projeler

Bienal'de 50'nin üzrinde proje yer alacak. Bunlar arasında San Francisco'dan Mansour Ouranah'ın dünyadaki nüfus artışı ve kronik açlığa çare olarak insan tüketimi için çekirge yetiştirmeyi önerdiği projesi, "Lepsis: Çekirge Yetiştirme Sanatı / Lepsis: The Art of Growing Grasshoppers" da var.

Diğer projelerin bazıları da şöyle: Alternatif Acil Durum Çantaları / Alternative Bug Out Bags, Mimarlığı Twitemek: 140 Karakter Nelere Kadir / Tweeting Architecture: What hath 140 Characters Wrought, oppcupy-gezi mimarlığı / occupygezi architecture.

Ana mekan

Bienal'in ana mekanı olarak Galata Özel Rum İlköğretim Okulu olacak ve serginin yanı sıra birçok farklı etkinliğe de ev sahipliği yapacak. 2. İstanbul Tasarım Bienali sergisi, pazartesi hariç her gün  10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. (iksv)

0 yorum:

Yorum Gönder

Arşiv